facebookpixel

FAQ - ATLauncher Modpack

In deze tutorial leggen we uit hoe je je eigen modpack server van atlauncher kunt installeren, maar let op we geven hier geen support op! We gaan voor deze tutorial Crackpack installeren!

Wat je nodig hebt:
- Een redelijke pc, modpacks zijn zwaar om te draaien.
- ATLauncher geïnstalleerd.
- Een modpack dat je wil gaan installeren.
- Een server met custom.jar aan, deze kun je aanvragen via een ticket.
- Een server die sterk genoeg is, ik raad aan om minimaal 2GB RAM te hebben voor modpacks. Maar sommige zullen ook op minder werken en andere juist meer.

Stap 1:

Installeer de client versie van de mod pack dit doe je door naar Packs te gaan in de launcher, en dan op 'Nieuwe Instantie' te klikken. Nu klikken we op installeren, vervolgens krijgen we een melding met welke Optionele Mods we willen. Dit is iets wat je zelf moet weten, en met je spelers moet overleggen jullie moeten natuurlijk wel allemaal dezelfde mods hebben. Om het voor mijn spelers makkelijker te maken kies ik alleen de 'Selecteer Aanbevolen' optie. Vervolgens klikken we op Installeren. Dit duurt even! Vervolgens zou je het spel moeten kunnen opstarten onder het 'Packs' kopje.

Nu we het spel voor ons zelf geïstalleerd hebben kunnen we eindelijk aan de server gaan werken!

Stap 2:
Nu gaan we weer terug naar het 'Packs' gedeelte en hier selecteren we de 'Creëer Server' optie van het gewenste modpack. Ook hier gebruiken we de 'Selecteer Aanbevolen' optie en we klikken op installeren. Dit duurt enkele minuten...

Stap 3:
Als de installatie voltooid is dan zegt hij dat de server is geïnstalleerd, in de ATLauncher map en dan in de servermap onder een bepaalde naam. Deze map open je, en je kopieert via filezilla alle bestanden naar de lege ftp van de server (custom jar moet aan staan). Ook dit kan een tijdje duren.

Stap 4:
Nu alles is geüpload, zie je ergens een waarschijnlijk lange naam met ergens forge erin. Op deze jar doen we rechtermuisknop en we klikken op hernoemen of rename. Deze noemen we custom.jar.

Stap 5:
Nu gaan we de server opstarten, en waarschijnlijk komt er nu een error dat we de eula op true moeten zetten. Dit doen we en dan starten we de server overnieuw. Nu word de wereld aangemaakt en krijgen we hopelijk de melding dat het Opstarten klaar is.

Stap 6:
Dit is de lastigste en belangrijkste stap van alles, nu moeten we plezier gaan maken in onze vers geïnstalleerde server!

Let op: Het kan zijn dat jouw ATLauncher modpack iets anders werkt, dit zijn maar de grote lijnen. Ook bieden we geen support op mogelijke crashes door je modpack!

Door: Jeroendedoem
Datum: 08-04-2015
Gelezen: 4,938x