facebookpixel

FAQ - BungeeCord installeren

BELANGRIJK!! BUNGEECORD IS EEN SERVER WAAR JE NIET OP KAN SPELEN! MENSEN VERBINDEN ALLEEN MAAR VIA DEZE SERVER OM ZO NAAR DE LOBBY TE GAAN!! WIJ SLUITEN DAAROM TICKETS MET VRAGEN OVER BUNGEECORD ALS ZE GEEN 3 SERVERS OF MEER HEBBEN! MINDER ALS 3 SERVERS WERKT BUNGEECORD NAMELIJK NIET!Van te voren deze tutorial uit te voeren moet je aan de volgende voorwaarde voldoen:Je hebt 3 server, waaronder 1 bungeecord server (minimaal 256mb RAM aangeraden, 512mb RAM is genoeg) en 2 andere servers, waaronder 1 de lobby/hub word!Je hernoemt de BungeeCord.jar naar custom.jar (Let op: Geen hoofdletters gebruiken)!
Inleiding:Je hebt minimaal 3 servers nodig, zoals hieronder:- server 1: BungeeCord, hier verbinden de mensen mee. Hier stop je ook de custom.jar in van BungeeCord.
- server 2: Je lobby server, hier gaan mensen heen als ze verbinden met je bungeecord server en kunnen ze naar andere servers teleporteren.
- server 3: Dit kan een server zijn van wat jij maar wilt!Bij de laatste 2 servers moet je een Spigot server gebruiken, aangezien deze support heeft voor het doorsturen van de correct UUID's (vervanging voor usernames sinds Minecraft 1.7.10)Stap 1.
Download BungeeCord en upload deze naar de server die je voor BungeeCord wilt gebruiken. Hernoem hem daarna naar custom.jar. Selecteer de minecraft versie "Custom.jar" in de server instellingen.Stap 2.
Op de andere 2 servers stel je Spigot in, dit is een geoptimaliseerde versie van Craftbukkit en werkt samen met elke plugin, ook is Bungeecord gemaakt door het Spigot Team. Start ze even op om alle bestanden te generen en laat ze dan aan. Open vervolgens het bestand "spigot.yml" en zet de optie "bungeecord: false" naar "bungeecord: true" en zet deze server in offline-mode (cracked). Herstart hierna de server.Stap 3.
Nu gaan we de BungeeCord config instellen, ik heb alvast een config gemaakt voor jullie, deze is hier te downloaden: https://mega.co.nz/#!qdIVhLyK!MzTVGhGFKy7KkLyPHwDDmzPN_1JUlIkt8bFkGXT5x3M
Upload deze in je root (1e map die je ziet wanneer je de FTP client opent), vervang hem dus voor de bestaande config.yml die in je BungeeCord server staat!Wat je gaat veranderen: De username Notch verander je natuurlijk naar je eigen naam!
Je ziet ook ergens het volgende staan:
listeners:
- max_players: 1000
Dit kan je zelf aanpassen naar het gewenste aantal spelers, maakt niet uit hoeveel! Dit zijn niet de fysieke aantal spelers, maar het is een soort virtueel, als je lobby bijvoorbeeld 200 slots heeft en je BungeeCord 1000, kunnen er max. 200 mensen joinen!
Het volgende pas je ook nog aan:
host: Vul hier je IP en de poort van de BungeeCord server in! (Voorbeeld: 123.123.123.123:25567)
force_default_server: true (Als je dit op true laat gaan mensen altijd naar je lobby!)
motd: Hier zet je je motd neer
default_server: hub (Dit is de server waar je heen gaat als je force_default_server aan hebt staan)
fallback_server: hub (pas deze aan naar de naam van je hub server, in deze tutorial werken we met de naam hub, dus laat dit zo staan!)
ip_forward: true (Zet dit naar true, dit zorgt ervoor dat de Bungeecord de correcte UUID's naar de speel servers (creative, survival etc.) verstuurd.)Nu gaan we de servers instellen in de config, dit doe je op de volgende manier:servers:
creative (Verander dit naar de naam van je server, bijvoorbeeld creative):
address: IP adres (incl. port GEEN DOMEIN!) van de server)
restricted: false (Zo laten!)
motd: Just BungeeCord - Forced Host (Stel hier je motd in van deze server)
hub:
address: IP Adres (incl. port GEEN DOMEIN! van de HUB server)
restricted: false (Zo laten!
motd: &7nieuwste Minigame Minigame server! (Stel hier de motd in van de hub server)Zo kan je verder met het instellen van meerdere servers, op deze manier!


Veel voorkomen problemen:


"Ik krijg de melding dat de server in online-mode staat, ik kan dus niet joinen"

Oplossing: Zet de backend server (creative, survival, lobby, etc.) in offline-mode (cracked, dit kan via het paneel).


"Ik kijk 'Cant connect to fallback server' wanneer ik probeer te joinen!"

Oplossing: Dit betekend dat of de server niet correct is ingesteld in de bungeecord config of de server is niet ingeschakeld.


"Ik krijg 'If you wish to enable IPForwarding enable it in your bungeecord aswell' wanneer ik join"

Oplossing: Verander "IP_Forward: false" naar "IP_Forward: true" in de bungeecord config.

Dit was dan de tutorial, je server zou nu moeten werken! Als je portals wilt in je hub, raden wij Janus aan!

Door: Bjarn
Datum: 07-09-2013
Gelezen: 13,501x