facebookpixel

Update omtrent storing 23-10-2017 2813x bekeken

Beste klanten,

Zoals velen van jullie ongetwijfeld gemerkt zullen hebben is er vanaf maandag een storing gaande voor veel klanten van ServerBuilds. De storing bestond uit het onbereikbaar zijn van veel servers en dus ook het onbruikbaar zijn van de gekochte Minecraft servers voor spelers. Om onze trouwe klanten zo goed mogelijk tegemoet te komen zullen we in dit bericht de oorzaak en de gevolgen voor jou uitleggen.

Wij hebben direct gehandeld door ons data center, verder DC genoemd, te contacteren en te vragen wat er aan de hand was, waarop het DC geen gehoor gaf. Wij hebben herhaaldelijk contact geprobeerd te maken met het DC, dit duurde tot donderdagmiddag, waarop we nogmaals gebeld hebben en ze opnamen. 

Zoals jullie misschien al weten waren we al bezig met een kwaliteitsslag, deze kon ons huidige datacenter niet bieden. Daarom hadden we een proces in gang gezet om de servers te migreren. 

Hierbij heeft een medewerker van het DC een oude mail opgepakt die al behandeld was om de contractdatums te verzetten. Deze datums zijn verzet naar de datum van afgelopen maandag, waardoor alle servers offline gehaald zijn en niet meer te bereiken zijn. De staff van het DC heeft daarop gehandeld door ook de servers leeg te halen om door te kunnen verhuren aan andere klanten van het DC.

Het doet ons daarom ook pijn in het hart om te moeten mededelen dat alle opgeslagen data op deze servers voorgoed verdwenen is, wij hebben een harde strijd gevoerd om deze data terug te krijgen, maar dit heeft niet meer mogen baten.

Een aantal van onze SSD servers hebben wij reeds al gemigreerd naar ons nieuwe datacenter, in verband met bovengenoemde kwaliteitsslag. Deze hebben geen last gehad van de storing en zijn dus geen slachtoffer geworden van dataverlies.

Wij zijn intern flink aan het overleggen geweest hoe/wat nu verder; daarop is het volgende uitgekomen.

Alle huidige klanten die hun server, en dus ook hun data, verloren zijn hebben recht op een compensatie in de vorm van een upgrade naar een SSD server voor de HDD prijs en daarnaast krijgen ze 14 dagen extra op de huidige verloopdatum van een server.
Mocht je hiermee niet akkoord gaan is het mogelijk om het geld van het de resterende tijd van de server terug te krijgen, let op: dit geld niet voor SB krediet.
Om deze compensatie te ontvangen dien een ticket en vermeld hierbij welke compensatie je wil en voor welke server(s) dit geld.

Verder zijn we tot de conclusie gekomen dat ServerBuilds in de toekomst zich wil neerzetten als een hosting van hoge kwaliteit, daarbij hoort in onze ogen alleen nog SSD servers. Vanaf dit moment zullen we dan ook alleen nog maar SSD servers aanbieden.

Vanwege mogelijke juridische vervolgstappen noemen we de naam van het datacenter niet, we vragen ook met klem om hier zelf niet achteraan te gaan. Dit kan onze positie alleen maar verzwakken.

Vooralsnog willen we ook onze excuses aanbieden voor dit gehele probleem, we snappen de ernst maar al te goed en willen iedereen graag op de juiste manier tegemoet komen.

|