facebookpixel

Account veiligheid

Omdat we de laatste tijd steeds vaker meldingen krijgen dat accounts gestolen worden en dergelijke, willen we hier wat uitleggen over dit probleem.

Wat gaat er vaak mis?

Over het algemeen, van de meeste meldingen die we krijgen gaat het fout door een ruzie.
Een simpele situatieschets; je hebt je account gedeeld met je vriend/vriendin. Jullie krijgen onderling een ruzie, en je vriend/vriendin pakt het account af door gauw het wachtwoord en het e-mail adres te wijzigen

Dit zal resulteren in het feit dat je als 'originele' eigenaar, niet meer bij je servers en diensten kan komen.
Ook zal je vriend/vriendin je account niet terug willen geven, omdat hij/zij natuurlijk boos is.

Wij raden dus iedereen aan: deel je account met niemand niet, ook je wachtwoord niet.

Je kunt er in principe vanuit gaan, dat je met je account niemand kan vertrouwen, behalve jezelf. We hebben een prima systeem om mede-eigenaren te hebben in je server.
Laat je vriend/vriendin dus gewoon registreren, en voeg hem/haar toe aan je paneel. Zo kan hij in principe genoeg om de server te bedienen, maar hij/zij kan nooit je server afpakken, en daar gaat het om.

ServerBuilds zal nooit om je wachtwoord vragen, dit hebben wij nooit nodig! Laat je ook niet wijsmaken dat iemand bij ServerBuilds werkt, en dat je je wachtwoord moet afstaan.
Houd er rekening mee dat je account nooit 'zomaar' gehacked kan worden. Dit zou betekenen dat mensen onze database kunnen infiltreren en bij onze gegevens kunnen stelen. Dit zou natuurlijk rampzalig zijn, maar dit is niet mogelijk.
Het enige wat mogelijk is, is dat je account gestolen word, door bovenstaande reden. Zolang je je account voor jezelf bewaard en op het adres serverbuilds.nl/serverbuilds.com blijft zit je gewoon veilig.

Wij maken je er op attent dat ServerBuilds nooit vanaf een hotmail, shortmail of andere e-mail dienst e-mails stuurt, dit doen wij vanaf een @serverbuilds.nl adres. Meldt het alstublieft bij ons als je het vermoeden hebt dat iemand zich impersoneert als ServerBuilds via een ander e-mail adres.