facebookpixel

FAQ - Hoe maak ik een backup?

In deze tutorial gaan we uitleggen hoe je een backup maakt van je Minecraft server, met behulp van de FTP (filezilla).

Wat heb je hier voor nodig:

- FTP gebruiker
- FTP Wachtwoord
- FTP IP

Zorg vooraf dat je server gestopt is, een backup tijdens een draaiende server kan conflicten geven in de bestanden die je download!

Al deze gegevens vind je ook in de e-mail die verzonden is zodra je je server ingesteld hebt. (Je kunt ook je FTP wachtwoord herstellen via server informatie, dan krijg je dezelfde soort e-mail met deze gegevens)

Deze e-mail ziet er ongeveer zo uit:

Nadat je deze gegevens verzamelt hebt, is het tijd om Filezilla (in dit geval, mag ook elke andere client zijn) te openen en de gegevens in te vullen, hierna druk je op 'verbinden', zoals deze afbeelding:

Je ziet nu rechts in het vak je server bestanden:

Selecteer alle bestanden door ze allemaal blauw te maken zoals volgende afbeelding: (dit kan met CTRL + a, of voor mac gebruikers op CMD + a)

Zorg ervoor dat je aan de linkerkant in de juiste map zit (dit is op jouw PC namelijk), en klik dan op rechtermuisklik op de bestanden en dan op 'downloaden':

Je zult nu zien dat er onderin allerlei bestanden geplaatst worden, dit is een wachtrij en laat deze rustig lopen tot hij klaar is en de wachtrij leeg is. Je hebt nu een backup van je server!

Door: Dennis
Datum: 29-07-2017
Gelezen: 3,205x