facebookpixel

FAQ - Platte wereld genereren

In deze tutorial leggen we uit hoe je een ‘platte’ wereld kan genereren voor jouw server. Dit doen we stap voor stap, wanneer je nog geen wereld hebt gegenereerd kun je de stap 2 overslaan en meteen beginnen bij stap 3. Let op: je huidige wereld zal na het uitvoeren van de onderstaande stappen verwijdert zijn, wil je de huidige wereld nog bewaren maak dan eerst hiervan een lokale back-up.

Stap 1:
Schakel eerst jouw server helemaal uit, dit kun je doen bij de console van je server door op het knopje ‘Stop’ te klikken.

Stap 2:
Nu de server uitgeschakeld is kunnen we echt gaan beginnen, allereerst moeten we de oude wereld verwijderen. Dit kunnen we simpel doen via het paneel, ga hiervoor vanuit de console naar ‘Configuratie’ en klik vervolgens op ‘Bestanden’ in het menu. Je komt dan op een overzicht uit dat er ongeveer zoals het plaatje hierbeneden uitziet. Zoek dan naar een map met de naam ‘World’ en klik op de rode verwijder knop.

Je krijgt vervolgens een melding dat de map succesvol verwijderd is.

Stap 3:
Nu is het tijd om de instellingen aan te passen zodat de nieuwe map een platte wereld wordt. Ga hiervoor weer naar de knop ‘Configuratie’ (te vinden bij je serverconsole) en klik op ‘Instellingen’ je komt nu op de onderstaande pagina terecht. 

Stap 4:
Klik op het dropdown menu dat onder ‘Level type’ staat en kies uit de opties die tevoorschijn komen de optie ‘Plat’. Vervolgens klik je op de knop onderaan om je aangepaste instellingen op te slaan.


Stap 5:
Nadat je de instellingen hebt opgeslagen zul je een bevestiging krijgen dat de instellingen zijn opgeslagen. Nu hoef je alleen nog maar je server te starten en je kan genieten van een platte wereld.


Door: Jeroen
Datum: 30-08-2017
Gelezen: 4,530x